Mocyco motorlak

Vragen en opmerkingen

- U kunt uw kleur niet vinden

De kleurinformatie die MoCyCo heeft is veel groter dan van de op de website getoonde afbeeldingen. Vindt u bij de door MoCyCo getoonde modellen niet wat u zoekt? Stuur een e-mail naar info@mocyco.com (of ga naar de facebook pag.) met het door u gezochte merk en model met vermelding van bouwjaar en kleurcode. Meesturen van een afbeelding kan ook veel duidelijkheid geven. U krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht of de door u gezochte kleur door MoCyCo geleverd kan worden.

- Bijstiplak

MoCyCo levert geen bijstiplak. De prijzen van MoCyCo zijn zo laag dat een flesje bijstiplak net zoveel kost als een hoeveelheid van 100 ml verf. Ook zijn sommige kleuren niet als bijstiplak te leveren.

- Kleurverschil

Na ontvangst van de door u bestelde verf blijkt na het maken van een proefstaal dat er kleurverschil is met de originele kleur. Hier kunnen diverse redenen voor zijn:

- de originele kleur is door de zon of door ouderdom verbleekt. Probeer het kleurverschil met uitnevelen op het aanliggende deel te minimaliseren.

- u hebt de aanwijzingen van de technische informatie behorende bij de u geleverde kleur niet juist opgevolgd.

- er kan een andere variantkleur op de delen zitten waardoor de MoCyCo kleur niet volledig overeen komt. Probeer het kleurverschil met uitnevelen op het aanliggende deel te minimaliseren.

- u hebt van een transparante kleur niet de juiste laagdikte gespoten. Maak meer proefstalen totdat de kleur wel zoveel mogelijk overeen komt met de originele kleur.

- de te spuiten delen zijn al een keer overgespoten en wijken daardoor af van het origineel.

- alle spuitbusverf is luchtdrogend waardoor sommige kleuren niet gelijk het origineel kunnen worden. Daarnaast geeft professionele apparatuur een betere spuitnevel wat van invloed kan zijn op de kleurvorming.

- u hebt niet de juiste ondergrondkleur gebruikt.

- Variantkleur

MoCyCo probeert zoveel mogelijk de varianten van de kleuren in zijn kleursysteem te vinden. Varianten zijn kleuren die wel dezelfde kleurcode hebben maar toch een verschil vertonen. Dit kan komen doordat bijvoorbeeld de kleur jaren later weer in gebruik is genomen door de motorfabrikant of dat een bepaald model in een ander land is vervaardigd.

- Spuitbussen

Een spuitbus zal nooit hetzelfde kleur- en glansresultaat geven als een professioneel spuitpistool. Als de verf in een spuitbus wordt gebracht wordt er een oplosmiddel aan toegevoegd om verneveling mogelijk te maken. Ook zal de verfnevel uit een spuitbus minder fijn en regelmatig verdeeld zijn dan bij een spuitpistool. Dit alles kan een negatieve invloed op de kleur hebben (advies: warm een spuitbus op in warm water voor gebruik).

- Onthechting blanke 2K lak van de eerder aangebrachte MoCyCo producten

Dit probleem kan ontstaan indien de (basecoat) ondergrond niet voldoende is uitgedampt. Zeker bij kleuren waarbij veel lagen basecoat zijn aangebracht is dit een risico. Het nog steeds ontwijkende oplosmiddel verstoort de hechting van de blanke lak. Indien de delen op warmte zijn geweest in de spuitcabine moeten deze afgekoeld zijn voordat met het aanbrengen van de blanke lak mag worden begonnen.

- Handelingen voor aanvang

Na openen van een verfbus moet de inhoud voor gebruik goed geroerd worden. Ook de zogenaamde inkten kunnen soms al na relatief kortstondig staan (ongeveer 1 uur) al een niet homogeen mengsel vormen met de blanke lak waarin ze zijn opgelost.

De verf moet voor het verspuiten door een daartoe bestemd filter worden worden gegoten.